גירושין - עילות הגירושין
זכות האישה לקבל גט - עילות הגירושין שהאישה זכאית לטעון ולהוכיח:
1.
בעל שמסרב לקיים יחסי אישות- "מורד"
- כאשר הבעל מסרב לקיים יחסי אישות עם אישה הוא נקרא "מורד" והדבר מקים עילת גירושין. זאת, בין אם הוא ממשיך לגור עמה באותו הבית או שבחר לעזוב. במקרה זה רשאית האישה לקבל גט ולקבל כתובה מוגדלת. כמו כן, האישה זכאית שלא לתבוע גט, אלא לתבוע מזונות אישה, בעיקר אם ברור כי הבעל אינו מקיים עמה יחסים על מנת לאלצה להתגרש.
2.בעל שאינו מסוגל לקיים יחסי אישות -כאשר הבעל חסר "כוח גברא" (אימפוטנט), "אינו מסוגל לקיים חובת עונה", כלומר לא מסוגל לחיות חיי אישות עם אשתו, אף אם יש לאישה ילדים, הרי שבנסיבות אלו הבעל אינו ממלא את חובותיו כבעל ולכן קמה לזכות האישה עילת גירושין. בדומה למומים, אם האישה ידעה על הבעיה של הגבר בטרם נישאו לא יחייבו את הבעל בגט שהרי היא "סברה וקיבלה", אך אם לא ידעה האישה יחייבו את הבעל בגט. במקרה זה, בניגוד לטענת עקר (ר' להלן), אין צורך בהמתנה של 10 שנים שיחלפו, שכן האישה לא טוענת טענה זו לצורך הקמת משפחה והבאת ילדים אלא רק לעניין יחסי אישות.
3.הבעל מסרב לתת לאישה מזונות -בעל שלא דואג לאשתו מבחינה כלכלית ואינו זן את אשתו, כאשר יש בכוחו לעשות כן או שהיה בכוחו לעשות כן אילו היה עובד, קמה לזכות האישה עילת גירושין. בדרך כלל לא ימהר בית הדין לחייב את הבעל בגט, אלא יחייב אותו בתשלום מזונות וע"י כך תקבל האישה, אם הבעל ימשיך לא לשלם את מזונותיה, הוכחה מלאה כי דרישתה לגט מוצדקת.
4. הבעל מתנהג עמה שלא כדין –אם האישה מוכיחה שהבעל מתנהג עמה כפושע, בכוונה רעה ולמרות התראות ובאופן בו לא ניתן לצפות מהאישה להמשיך לחיות עמו כך, ("עובר על דת יהודית"). במקרה כזה האישה זכאית לגט ולכתובה. כך, בעל שמכה את אשתו, מקלל, מעליב אותה או בנוכחותה את הוריה, או צועק עליה ובכך גורם לה לעזוב את הבית או אוסר עליה קשר עם בני משפחתה. כך גם בעל הבוגד באשתו וחי עם אחרת ועל אף התראות ממשיך בכך, במקרה כזה נקרא הבעל "רועה זונות". כמו כן כאשר הבעל מכשיל אישה בכל הנוגע לדת ("עובר על דת משה") גורם לה לעבור על הדת ביודעין ובאופן עקבי ומתמשך- הרי שקמה לאישה עילת גירושין.
5."בעל מום"-כאשר לאישה אין אפשרות מסיבות אובייקטיביות לקיים עם הבעל יחסי אישות. כך למשל, אם הבעל סובל ממחלות מסוכנות ומדבקות, או מחלות המעוררות גועל אצל האישה (בלשון המקורות "ריח הפה או החוטם"), זכאית האישה לדרוש פסק דין שיחייב את הבעל בגט. לגבי מומים ומחלות שהיו קיימים עוד לפני הנישואין, על האישה להוכיח כי לא ידעה על כך. אם היא ידעה על כך וקיימה עמו יחסי אישות לאחר שידעה, אזי לא תוכל לטעון טענה זו לצורך קבלת גט, שהרי היא "סברה וקבלה" (אלא אם כן היא מוכיחה כי היתה החמרה במצב). במקרה של מומים האישה זכאית לגט וגם לכתובתה.
6.טענת האישה שהבעל אינו מסוגל להוליד - "עקר"-
אם אישה לא נתעברה מבעלה וטוענת כי הוא אינו מסוגל להוליד והיא חפצה בילדים ולכן היא דורשת את הגט, אזי קמה לזכות האישה עילת גירושין. תביעה זו לגט צריכה להיות כנה מתוך רצון האישה להביא ילדים לעולם (ולא כי נתנה עינה באחר או כל סיבה אחרת), לכן אם תתבע האישה כתובה לצד עילת גירושין זו, הרי שהתביעה עשויה להראות לא כנה ולכן לא יעתרו לה, בעיקר אם התביעה הוגשה בטרם חלפו עשר שנים מיום נישואי הצדדים ומבלי שנתעברה מבעלה. יחד עם זאת, על פי הדין זכאית האישה ככל שהוכיחה עילת גירושין זו לקבלת גט וכתובה.