צו הגנה, צו הרחקה וצו למניעת הטרדה מאיימת –
"עזרה ראשונה" להתמודדות עם אלימות במשפחה
צו הרחקה במסגרת צו למניעת הטרדה מאיימת:
חוק למניעת הטרדה מאיימת, התשס"ב-2001, קובע כי הטרדה יכולה לבוא לידי ביטוי באחד מהמעשים הבאים: בילוש, מארב או התחקות אחר תנועותיו או מעשיו של אדם, או פגיעה בפרטיותו בכל דרך אחרת, באיומים על פגיעה בו, ביצירת קשר עמו בעל-פה, בכתב או בכל אמצעי אחר, פגיעה ברכושו, בשמו הטוב, בחופש התנועה שלו וכיו"ב. כך שלמעשה, הטרדה מאיימת היא כל התנהגות אשר פוגעת בשלוותו, פרטיותו או בחירותו של אדם או התנהגות העלולה לפגוע בגופו של אדם לרבות בהתנהגות מתמשכת ו/או מעשים חוזרים ונשנים המהווים יחד הטרדה מאיימת.
את הצו למניעת הטרדה מאיימת יכול לבקש הנפגע עצמו או אדם מטעמו או היועמ"ש או נציגו או תובע משטרתי. ע"פ חוק זה כל אדם
יכול לבקש צו למניעת הטרדה מאיימת כאמור, ולאו דווקא "בן משפחה" וזאת בבית משפט השלום. יחד עם זאת, כאשר עסקינן בבני משפחה (בפוגע שהינו בן משפחה של הנפגע), אזי ניתן לפנות בבקשה למתן "צו הרחקה" ע"פ חוק למניעת הטרדה מאיימת גם לבית משפט לענייני משפחה למשל.
בהתאם לחוק למניעת הטרדה מאיימת, רשאי בית המשפט הדן בבקשה לתת צו למניעת הטרדה מאיימת ובמסגרתו לאסור על האדם הפוגע ו/או מי מטעמו ליצור קשר
עם הנפגע, להימצא במרחק
מסוים ממקום מגוריו, מרכבו, ממקום עבודתו או לימודיו של הנפגע או ממקום אחר בו הנפגע נוהג להימצא דרך קבע, לשאת או להחזיק נשק,
לרבות נשק שניתן מטעם רשות ביטחון, להטריד
את הנפגע בכל דרך ובכל מקום, לאיים
עליו ולבלוש
אחריו.
צו למניעת הטרדה מאיימת מוגבל בזמן ע"פ החוק וניתן להאריך אותו לתקופות נוספות שייקבעו בהתאם לחוק וע"פ שיקול דעת בית המשפט.